Knjižnica

UČENCI, DOBRODOŠLI V KNJIŽNICI!

Knjige iz šolske knjižnice si bo mogoče v nekoliko prilagojeni obliki izposoditi od 14. 9. 2020 dalje. Pred obiskom knjižnice preberite navodila v času ukrepov za preprečevanje bolezni COVID-19 v šolski knjižnici OŠ Toneta Čufarja Jesenice.
Knjige si lahko izposodite tudi v Občinski knjižnici Jesenice, kjer imajo otroci do 18. leta možnost brezplačnega vpisa (za vpis potrebujejo le podpis staršev).

Tisti, ki si želijo boljše življenje, si ne smejo dovoliti, da bi izpustili knjige, ki bi lahko imele velik vpliv na izid njihovih življenj. Knjige, ki jih izpustijo, ne bodo pomagale.

Res je, knjiga ima nenavadno veliko moč.

Je zabavna, duhovita, pametna, razumevajoča, nikoli dolgočasna učiteljica. Knjiga nas uči živeti, pomaga nam razumeti svet, pomaga nam razumeti sočloveka – njegovo ljubezen, jezo, upanje, željo po tem, da bi hodil po robu. Pomaga nam razumeti, kaj čuti, če ga prizadenemo ali užalimo. V knjigi boste spoznali, da se vaši sovrstniki spopadajo s podobnimi težavami, kakor vi. Pa so jih premagali, torej bo uspelo tudi vam.

Kaj vse vam nudi naša knjižnica:
– Čakajo vas bogato založene knjižne police, na katerih boste dobili primerno branje zase tako mlajši učenci kakor starejši. Med leposlovjem vas bodo pritegnile knjižne zbirke, ki jih ne boste mogli odložiti, dokler ne preberete zadnje.
– Našli boste knjige za domače branje, bralno značko, pa tudi knjige kar tako, za zabavo, da bi lažje razumeli svet pa tudi sebe.
– Strokovna literatura za mladino vas bo izobraževala, odgovarjala vam bo na vprašanja, na katera boste iskali odgovore. Odstirala vam bo tabuje, ki se vam zdijo zaviti v skrivnost. Ne veste, koga bi vprašali – v knjigah so odgovori; jasni , odkriti, natančni.
– Pri urah pravljic najmlajši učenci spoznate novo pravljico in si sposodite knjigo. Učite se brati, razvijate si fantazijo … Pri branju je dobrodošla tudi pomoč staršev.
– V čitalnici lahko berete, pišete domačo nalogo, se družite in pogovarjate s prijatelji in sošolci. Lahko si pomagate pri učenju.
– V bralnih delavnicah si lahko izboljšujete tehniko branja, v ustvarjalnih delavnicah pa ob pomoči literature izdelujete uporabne izdelke.
– Občasno oblikujemo tematsko razstavo, pa tudi pouk vam lahko popestrimo z urami knjižničnih informacijskih znanj.

Knjiga je zaklad, zato ne izpustite nobene, ki bi lahko v dobrem oblikovala vaše življenje. DOBRODOŠLI V KNJIŽNICI.