OB ZAKLJUČKU BRALNE ZNAČKE ZA UČENCE OD 1. DO 4. RAZREDA

RAZSTAVA IN OBISK PISATELJICE MAJDE KOREN: VSE O POŠASTIH  

Ob zaključku tekmovanja za bralno značko, smo na galeriji pred zbornico pripravili razstavo o pošastih in pisateljici Majdi Koren. Razstavili smo večino njenih knjig, ki jih imamo na voljo za izposojo v naši šolski knjižnici. Učenci, ki obiskujejo jutranje varstvo, so ustvarjali male pošasti Mici v različnih oblikah, četrtošolci so razstavili knjižne kazalke na temo pošasti, petošolci stripe.

Učenci od 1. do 4. razreda, ki so osvojili bralno priznanje, so se v petek, 12. 5. 2023, udeležili nagradne predstave. Obiskala nas je pisateljica, s katero smo se družili ob vseh mogočih pošastih. Najbolj nas je navdušila radovedna in vedno polna presenečenj – Mici. S svojimi domislicami nas je spomnila na kakšno našo traparijo. Čudili smo se Lojzi in vesolja, ki je na Zemljo priletela v krompirju. Ugotavljali smo, kakšne pošastke smo mi – ugotovili smo,  da zagotovo sladoledne.

Zelo ponosni smo na vse bralke in bralce, ki so v letošnjem letu osvojili bralno značko. Prav med najmlajšimi jih je največ, kar 291 jih je bilo na prireditvi. Čestitke vsem, mentoricam pa zahvala za spodbude pri branju. Sproščeno vzdušje nas je zagotovo spodbudilo za druženje ob branju v naslednjem šolskem letu. Veselimo se skupnih bralnih doživetij.

Koordinatorica bralne značke: Katja Svetlin Piščanec